Blog
8 juli 2023

Ontdek Tier-1 zonnepanelen voor uw duurzame toekomst!

Ontdek Tier-1 zonnepanelen voor jouw duurzame toekomst!

Als je in 2023 op zoek bent naar zonnepanelen, kan het een overweldigende taak zijn om de juiste keuze te maken te midden van de overvloed aan informatie en merken op de markt. Elk bedrijf beweert natuurlijk dat zij de beste zonnepanelen hebben. Maar wat is nu eigenlijk die Tier-1 klasse waar vaak over wordt gesproken? Ik ga je dat nu uitleggen!

Vergelijk het kopen van zonnepanelen eens met het kopen van een auto. Er zijn talloze merken en modellen waaruit je kunt kiezen. Misschien heb je bij een bepaald automerk al een bepaald gevoel. Is dit ook zo bij zonnepanelen merken? Het is begrijpelijk dat je streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit, zodat je kunt genieten van een optimale stroomopbrengst, snelle terugverdientijd en een langdurig hoog rendement.


Certificeringen kunnen waardevolle informatie bieden om de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen te beoordelen. Hoewel er momenteel weinig certificaten zijn die direct over de kwaliteit van zonnepanelen spreken, bestaat er wel een belangrijke classificatie genaamd 'Tier-1-lijst'. Tier 1 is een classificatie op basis van betrouwbaarheid en financiële stabiliteit van de fabrikanten, wat indirect ook iets zegt over de zonnepanelen die ze produceren.


Tier-1 zonnepanelen verwijzen naar een classificatiesysteem in de zonne-energie-industrie dat zich richt op de betrouwbaarheid en kwaliteit van zonnepaneel fabrikanten. Hoewel er geen vaste definitie is voor Tier-1 zonnepanelen, worden ze over het algemeen beschouwd als de hoogste categorie in termen van kwaliteit en betrouwbaarheid. Slechts 2% van de zonnepanelen fabrikanten voldoet aan de eisen van deze prestigieuze Tier-1 rang.


Wat betekent dit nu precies voor jou als consument?

Het Tier-1 systeem hanteert strenge criteria voor de fabrikanten, zoals verticale integratie waarbij het hele productieproces intern wordt uitgevoerd, investeringen in onderzoek en ontwikkeling, geautomatiseerde processen om fouten te minimaliseren, en een sterke financiële positie om garanties en langdurige ondersteuning te bieden aan klanten.


Met Tier-1 zonnepanelen kun je er dus vanuit gaan dat de fabrikanten transparant zijn, hoogwaardige zonnepanelen produceren, blijven investeren in verbetering en financieel gezond zijn. Ze streven niet alleen naar snelle winst, maar willen een product van topkwaliteit leveren dat lang meegaat.


Hoewel de Tier-1 classificatie een belangrijke indicator is voor betrouwbaarheid en reputatie, zijn er natuurlijk ook andere factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van zonnepanelen. Denk aan het vermogen, de efficiëntie, garantievoorwaarden, prijs, prestaties onder verschillende weersomstandigheden en het installatiebedrijf zelf.

Meer advies nodig? Plan een afspraak met een van onze adviseurs.

Jonathan Steuns

duurzaamheidsadviseur

Klaar om uw woning energiezuinig en milieuvriendelijk te maken? Kom, we doen het samen!

Plan een gratis afspraak in
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Chat on WhatsApp