Blog
4 juni 2023

Hypothecaire voordelen voor duurzame woningen

Naast extra wooncomfort, biedt een energiezuinig huis ook financiële voordelen. Dat het verduurzamen van een woning de vaste lasten omlaag kan brengen, is veelal bekend. Dat een energiezuinig huis echter ook voordelen biedt bij de aanvraag van een hypotheek is echter minder bekend. 

Het zit zo: Tegenwoordig zijn er steeds meer banken die bij het verstrekken van een hypotheek voor een energiezuinige woning een lagere hypotheekrente rekenen. 

In de nabije toekomst, kan het daarnaast zelfs zo zijn dat u van de bank meer mag lenen voor een woning met een goed energielabel dan dat u mag lenen voor een woning met een slecht energielabel. Bij dit wetsvoorstel, wat in 2024 in kan gaan, is echter een fijne uitzondering meegenomen: Mocht u bij die woning met een slecht energielabel van plan zijn te verduurzamen, dan zal er een extra bedrag beschikbaar zijn in de vorm van een bouwdepot. Hoe hoog dat bedrag is, ligt aan het energielabel van de woning. Hieronder twee voorbeelden: 

Indien u van plan bent een woning met energielabel E, F of G te kopen, dan kan er €20.000 buiten beschouwing gelaten worden, die vervolgens beschikbaar is in een bouwdepot voor verduurzaming. 

Indien u van plan bent een woning met energielabel A+++, A++, A+, A of B te kopen, dan kan er €5.000 buiten beschouwing gelaten worden, die vervolgens beschikbaar is in een bouwdepot voor verduurzaming. 

Bent u n.a.v. dit bericht benieuwd hoe uw woning het beste naar een beter energielabel kan gaan of bent u n.a.v. dit bericht benieuwd hoe u uw bouwdepot het beste kunt besteden? Neem contact met ons op zodat uw persoonlijke adviseur kan kijken welke oplossingen u de grootste besparing en het meeste wooncomfort oplevert. Green Wave werkt met diverse aankoopmakelaars samen om u gedurende uw aankooptraject al te kunnen adviseren over de verduurzaming van uw droomwoning!

Max van den Brink

duurzaamheidsadviseur

Klaar om uw woning energiezuinig en milieuvriendelijk te maken? Kom, we doen het samen!

Plan een gratis afspraak in
By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
Chat on WhatsApp